Return to site

‘Je wordt sneller persoonlijk’

Dialoog in het donker op het Grote Interview Gala 2016

Filmmaker Frans Bromet vond dat het gesprek dankzij het donker sneller intiem werd.

IT-journalist Brenno de Winter werd er opener van, vertelde hij.

En Marc Reynebeau, senior writer van de Belgische krant De Standaard, zei: ‘Je luistert anders. Je hoort beter hoe de ander spreekt. Je laat makkelijker een stilte vallen en daardoor heeft de ander meer ruimte. Omdat er meer ruimte is, komt de ander ook sneller met iets persoonlijks. Het is even wennen, maar best prettig daarna. Voor portretten maken is het een mooi instrument.’

Afgelopen woensdag 9 maart zaten de journalisten twintig minuten met bezoekers in een verduisterde cabine op het Grote Interview Gala in de Stadsschouwburg in Amsterdam. We hadden twee van die cabines ter beschikking om journalisten en geïnteresseerden te laten experimenteren met dialoog in het donker.

Opbrengst? Overwegend positieve reacties. En daarnaast een goede leerervaring. Bijvoorbeeld dat je een ruimte verduisteren niet uit handen kunt geven. Nu waren de cabines niet compleet verduisterd, het kleinste glimpje licht doet al enorm afbreuk aan de ervaring en ook de relatief korte duur van de gesprekken en de rumoerige omgeving waren minpunten. 

Maar toch. Mooi dat we op het gala stonden. Met dank aan de organisatie en deelnemers. Op naar de volgende. We gaan onder meer een programma maken voor Volksvlijt 2056, een hardop dromende tentoonstelling over het leven in de metropool van de toekomst. We hebben een nieuwe site waar we erg blij mee zijn en ook de samenwerkingen krijgen steeds meer vorm. We gaan lekker!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK