Kies jij je levenspad of kiest dat levenspad jou? We denken graag dat we telkens zelfstandig en onafhankelijk onze keuzes maken. Maar met meer afstand bekeken, tekent zich misschien een pad af dat je blijkbaar moest gaan.

Zo’n vraag gaan Piet en ik maandag in het donker aan met onze eerste gesprekspartner in de Dialoog in het donker. We spreken met Remy Jacobs. Hij werkt als geestelijk verzorger in het Laurens Ziekenhuis in Rotterdam. Tot november dit jaar speelde hij in de theatervoorstelling ‘Als ik de liefde niet had’, samen met Marjolijn van Heemstra. Remy Jacobs werd in zijn jeugd misbruikt door een priester en werd later zelf priester. Maar liet zich tien jaar geleden ontheffen uit zijn kerkelijke functies. We vragen ons af: waarom ga je een ambt uitoefenen dat jou beschadigd heeft? De voorstelling gaat daar onder meer over - een zoektocht over vanuit het donker zoeken naar het licht. Was het een catharsis?

Remy Jacobs gaat zijn eigen donkere kant aan. Als we zijn volwaardige gesprekspartners willen zijn, zullen wij daartoe ook bereid moeten zijn. Gaat het donker ons daarbij helpen? We maken een podcast van het gesprek en publiceren die als ons eerste eigen kerstverhaal. We hebben er vertrouwen in.

Eduard van Holst Pellekaan

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK