Return to site

We staan op het Grote Interview Gala

Toen we Interview in het donker voorstelden als onderdeel van het Grote Interview Gala, was Frénk van der Linden meteen enthousiast. Op dit gala - woensdag 9 maart in de Stadsschouwburg in Amsterdam, kaarten: €27,50 – ontmoeten topjournalisten, studenten journalistiek, andere vakidioten, kijkers, lezers en luisteraars elkaar. Een prachtige gelegenheid - ik heb ’t een paar keer meegemaakt - om journalisten ‘in het wild’ te leren kennen en je met elkaar te verdiepen in de kunst van het vraaggesprek. Meer informatie vind je hier.

Frénk organiseert het gala, waar iedereen trouwens gewoon in z’n vale jasje en spijkerbroek komt – samen met Freddy van Thijn. Onderdeel is dus het Interview in het donker. Voor jou als bezoeker de unieke kans om met gerenommeerde journalisten als Eric Smit, Marcia Luyten en Jeroen Overbeek, plaats te nemen in een aardedonkere ruimte en elkaar dan te interviewen. Wat komt daar uit? Is het inderdaad echt anders dan wanneer je dat gesprek in het licht voert? Is anders ook beter? Diepgaand, gelijkwaardig, open? 

Frénk van der Linden, dus. Meesterinterviewer. Rond de jaarwisseling nog veel in het nieuws naar aanleiding van het tv-portret ‘De twee gezichten van Ahmed Aboutaleb’, dat hij samen met Piet de Blaauw maakte. In functie is Aboutaleb een liberale wereldburger, privé zou hij een zeer conservatieve moslim zijn. Wil de echte Aboutaleb opstaan, was Frénks onderzoeksvraag. In de media was de commotie groot. ‘onsmakelijk privegewroet, insinuaties ketsen af’, twitterde Lodewijk Asscher. Velen waren het met de vicepremier eens. Wat is publiek, wat is privé? Wanneer is privé relevant voor het publieke? En kan iemand in deze tijd nog betrouwbaar een publieke functie vervullen zonder dat we weten van diens privéleven? Die vragen speelden op de achtergrond van de opgewonden scheldpartijen door types die niet bij Frénk van der Linden in de schaduw kunnen staan.

Piet en ik gaan met Frénk een interview in het donker doen. Zodat Frénk straks tijdens het gala ook weet waar hij het over heeft. Spannend. Want stel nou dat Frénk het helemaal niets vindt...

Eduard van Holst Pellekaan

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK